суббота, 24 января 2015 г.



Третий триместр. Вдохновляющая статья

Наткнулась на сайте Pampers на вдохновляющую статью по третьему триместру беременности. Это действительно очень интересный и захватывающий период. С одной стороны все с нетерпением ждут малыша, а с другой появляется дополнительный дискомфорт, и нужно к нему приспособиться, что бы он не мешал радоваться этому замечательному периоду в жизни женщины.

Собственно сама статья:

Який же це був довгий шлях... Але зараз ви на фінішній прямій — час, коли дитинка росте швидко і виглядає вже майже повністю як новонароджене немовля. Дізнайтеся, що відбувається під час третього триместру. 

  • Якщо погода дозволяє, виходьте на повільну прогулянку кілька разів на тиждень. Свіже повітря підбадьорить вас, покращить циркуляцію крові та знизить деякі ваші болі та набряки, які можуть вас тривожити. Відвідуйте заняття для вагітних, щоб навчитися деяким засобам послаблення дискомфортних відчуттів та вправ на розтягування. Робіть ці вправи разом з візуальними зображенням та музикою, щоб розслабитися та зосередитися на радості, що чекає попереду. 
  • Спіть на боку, щоб вам було зручно. Використовуйте подушки, щоб тримати ноги вище та спину. Спіть щонайменше 7 годин вночі та відпочивайте вдень, щоб ви були якомога більше сповнені сил, коли дитинка з`явиться на світ. 
  • Читайте . . . читайте . . . читайте. Інформацію про пологи, народження, догляд за дітьми, - це допоможе вам налаштуватися до майбутніх подій та знизити тривогу.
  • Регулярно відвідуйте консультанта, щоб слідкувати за вашим прогресом. Знання про прогрес вашої дитини, яка наближається до народження, дозволяє вам розслабитися та отримати задоволення від останніх тижнів вагітності.



Зараз, коли ви успішно пройшли через 2 третини періоду вашої  вагітності, що може чекати на вас у наступні місяці? Третій триместр вагітності, з 28 до 40, визначається ростом і розвитком вашої дитини. Це тоді, коли у вашої дитини починає з`являтися під шкірою жир, так що вона починає виглядати так, як ви очікуєте побачити дитину при народженні.
Портрет в мініатюрі
У кінці 32-го тижня її вага буде складати приблизно 1,8 кг, а зріст — 28 см. Малеча швидко набиратиме вагу, тому до моменту народження важитиме 3-3,5 кг. В неї почнеться вироблятися цикл сну, і ви одразу відчуватимете, чи спить ваша дитинка, чи ні. Ви також зможете помітити ритмічні рухи, які скоріше за все будуть її гикавкою.
Ваша дитина зараз починає смоктати свій великий палець, або робити смоктальні рухи, щоб бути готовою до годування відразу після народження. Її повіки вже розділено, що означає, що вона може регулярно відкривати і закривати очі. В неї розвиваються зір та слух, і ви помітите, що вона може відповідати на зовнішні подразники як, наприклад, шум, музику або світло. Навіть якщо вона досі всередині вас, вона починає реагувати наче "справжня" дитинка!
Зона комфорту
А як же ви? Скоріше за все для себе ви відкриєте як позитивні, так і негативні сторони останніх місяців вагітності. Негативні сторони — це фізичний дискомфорт, який ви помітите, у більшості випадків через збільшення ваги дитини. Ви можете відчути нестачу повітря, оскільки дитина починає тиснути на вашу діафрагму і легені, так що підйом по сходах або швидка прогулянка вже на здаватимуться для вас дуже легкою справою. Біль у спині та втомленність можуть уповільнювати ваш звичний життєвий ритм через збільшену вагу, яку вам потрібно носити.
Це легко!
Скористайтеся цим шансом і висувайте до себе менше вимог. Просіть друзів та членів родини допомагати вам як тільки є можливість. Може бути важко знайти зручну позицію для сну, або ж ви почнете часто ходити в туалет, оскільки дитинка тисне на сечовий міхур. Можна менше пити води перед сном. Багато жінок помітять набряк біля кісточок та ступнів (так звана едема) через додаткову рідину в організмі. Можна полегшити дискомфорт, піднімаючи ноги, якомога частіше. Ви можете відчувати на емоційному рівні, що вам набридає бути вагітною, що ви вже хочете свої дитину собі на руки, а не у себе всередині.
Ось кілька порад, як зробити третій триместр вашої вагітності більш комфортним та приємним:


Дивимось вперед
Тож, що є позитивного у останньому триместрі вашої вагітності? Головним чином - очікування та захват від майбутніх подій. Знати, що ваш малюк росте здоровим, відчувати, як він рухається та б`ється більш інтенсивно, готуватися до пологів, обирати ім`я, купувати одяг та готувати свою оселю до появи нового члена родини та розуміти, що лише через кілька тижнів, він буде тут - все це робить цей час особливим. І, звичайно, допомагає вам усвідомити, що весь фізичний дискомфорт, який ви зараз відчуваєте, тимчасовий, і щезне як тільки ваш малюк з`явиться! Хіба це не чудово? Тож розслабтеся, і отримуйте задоволення! Ще трішечки!

#беременность #pregnant #Pampers

Комментариев нет:

Отправить комментарий